Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Να εκμεταλλευτούμε το περιβάλλον

 
 
 
 Της: Κέλης  Κυρίνη
 
Το περιβάλλον, ο τόπος μας, είναι η ζωή μας. Ζητά την προσοχή μας και την αρμονική συνύπαρξη. Η ανάπλαση με μια σύγχρονη μελέτη, για αξιοποίηση και παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο του Γαλλικού ποταμού, μπορεί να αναδείξει πολλά ιστορικά, ενεργειακά, πολιτιστικά στοιχεία και διαφόρων ειδών οφέλη.
 
Μπορεί επίσης να συμβάλει καταλυτικά στη μείωση της ανεργίας, δημιουργώντας υποδομές απασχόλησης για παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού, την εκπαίδευση, αλλά και την αναγνωρισημότητα του δήμου μας.
Η βιοποικιλότητα σε ρεματιές και σημεία του ορεινού όγκου είναι μοναδική στα Βαλκάνια και απαιτείται να προστατευτεί και όχι να μετατραπεί σε χωματερή με λανθασμένες ενεργειακές εγκαταστάσεις.
 
Η εκμετάλλευση όλων των κοινόχρηστων χώρων, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα στον δήμο μας μια και έχει την τύχη να διαθέτει μοναδικά ανάλογα στοιχεία. Και φυσικά από αυτό δεν θα πρέπει να λείπει η σχολική κοινότητα, καθώς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθει κοντά στο περιβάλλον και να μάθει από αυτό.
 
Η κ. Κυρίνη είναι στέλεχος της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών Ωραιοκάστρου
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου