Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Οι πραγματικές ανάγκες κλείνουν την πόρτα στο μέλλον μας


Της: Ευδοκίας [Εύη] Παπαδοπούλου

 
 
Η καθημερινότητα  των πολιτών σε μια κοινωνία είναι το Α και το Ω .
Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να  βάλουν όρια στη σχέση μεταξύ
προσωπικών δικαιωμάτων και κοινωνικού καθήκοντος. Οι αιρετοί και εκπρόσωποι των πολιτών είναι οι πρώτοι, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια, να λειτουργούν πάνω σε αυτή την λογική και να την μετατρέψουν σε κανόνα.
 Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν το ένα, από τα τέσσερα λατομεία του δήμου μας, είναι αμαρτωλό και τα υπόλοιπα άγια, αλλά θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από όλους αυτούς τους «υπεύθυνους», μια πρόταση αξιοποίησης και χρήσης τους είτε πολιτιστικής, είτε εκπαιδευτικής είτε οτιδήποτε άλλο νομίζουν.
 
 
 
 

Η κα Παπαδοπούλου στην περιοχή Παλαιοκάστρου, στον κεντρικό δρόμο  του Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για έναν δρόμο- καρμανιόλα στον οποίο τα ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο. Για τον συγκεκριμένο δρόμο η κίνηση έχει καταθέσει στην δημοτική αρχή μελέτη βελτίωσης και διόρθωσης του.

 
 
 
 
 

Θα θέλαμε επίσης τα πάρκα και οι παιδικές χαρές να είναι προσβάσιμες. Με προτάσεις ενδιαφέροντος από το σύνολο των τοπικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου να έχουν ήδη αναβαθμιστεί. Δίνοντας και δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες ψυχαγωγίας και διεξόδου στους μικρούς και μεγάλους πολίτες και φυσικά τα ΑΜΕΑ. Θα θέλαμε επίσης οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες σε όλους μας το
Κολυμβητήριο να μένει, έστω και για λίγες ώρες την εβδομάδα ανοικτό, πολλοί συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη. Να μπουν όρια στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους ,το σύνολο των πολιτών δεν είναι, ούτε θα γίνει προϊόν εκμετάλλευσης από επιτήδειους.
Η εφαρμογή του κανόνα καθαριότητας και η λήψη μέτρων για την προστασία των μικρών παιδιών, όπως και όλων των πεζών, θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει και ταυτόχρονα να αποβάλει το άγχος της μετακίνησης στο τόπο μας.
Δημιουργώντας πεζοδρόμια, κόμβους ,επαρκή ηλεκτροφωτισμό, τοποθετώντας ειδική σήμανση, βάζοντας σαμαράκια, διασφαλίζοντας τις στάσεις του ΟΑΣΘ και κατόπιν κάνοντας πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, σύγχρονα σχολεία, που θα βοηθήσουν τη νέα γενιά για να δημιουργήσει μια κοινωνία Αξιών, με στόχους, ενδιαφέρον για τα κοινά και ικανούς πολιτικούς.
Έτσι σκεφτόμαστε εμείς τα μέλη της κίνησης πολιτών. Αυτά και αλλά πολλά προτείνουμε, που μπορούν να υλοποιηθούν με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος μας, αρκεί να υπάρχει το σχετικό ενδιαφέρον των αιρετών.
 
 
Η κα. Ευδοκία [Εύη] Παπαδοπούλου είναι μέλος της κίνησης ανεξάρτητων πολιτών Ωραιοκάστρου, σύμβουλος για θέματα κοινωνικής ευθύνης.

Είναι απόφοιτη σχολής διακόσμησης και δομικών έργων και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας ( κτηματομεσίτρια).
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου