Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η ανεξάρτητη κίνηση στις "30 ημερες"

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "30 Ημερες" φιλοξενήθηκε η Κίνηση Ανεξαρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις της αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο δήμο Ωραιοκάστρου.
Επίσης να παρουσιάσεις δείγμα των προτάσεων της για το πως αντιλαμβάνεται τον τρόπο λειτουργείας, που θα έπρεπε να υπάρχει, από την πλευρά της διοίκησης. 
Αναλυτικά το κείμενο:











Η Κίνηση ανεξάρτητων πολιτών Ωραιοκάστρου ,δεν δημιουργήθηκε για  να στηρίξει –ακολουθήσει την πορεία κανενός έμπειρου πολιτικού . Δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη ,της τοπικής κοινωνίας για εξωραϊσμό της πολιτικής κατάστασης.
Η κοινωνική ευημερία ,και  η δημοκρατία είναι παράγωγο της καλής πολιτικής στη πράξη  .εμείς δεν αναζητούμε πλέον επαίτες της κακής κατάστασης ,αλλά κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου .Δεν είμαστε εμείς αυτοί που γράφοντας κείμενα  ,μιλώντας δημόσια, σε κάθε μας κουβέντα ,αναφέρουμε το όνομα Σαραμάντος , Μπάτος , Γαβότσης.
Αυτό το κάνουν κάποιοι που ενώ τους  στήριξαν ,και έβαλαν τα χέρια τους στη πυρά, βρέθηκαν εκτεθειμένοι μέσα από διαπραγματεύσεις και ανήθικα αλισβερίσια ,που οι ίδιοι προκάλεσαν , για προσωπικό τους όφελος και μόνο.
Εμείς μπορεί να κρίνουμε τους θεσμούς ,αυτοί όχι . εμείς  σεβόμαστε  το εκλογικό αποτέλεσμα, αυτοί όχι  .Δεν απαξιώνουμε τη θέληση κανενός πρώην δημάρχου Μυγδονίας –Καλλιθέας- Ωραιοκάστρου , για ισονομία  προσφορά  και έργο, όπως και του ήδη υπάρχοντος  δημάρχου και των αντιπολιτευόμενων . Αλλά είναι  ορατό  ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΟ  ότι  δεν είναι στο δικό τους  χέρι  μόνο. Είναι στα χέρια όλων μας ,να δημιουργήσουμε και να κατευθύνουμε πράγματα και καταστάσεις ,που θα κάνουν καλό στο τόπο και στη κοινωνία .Για κάποιους θρασύδειλους - ανέντακτους πολίτες, δημιουργούς και νοσταλγούς της κακής πλευράς του παρελθόντος ,λέμε τα έξεις, πριν όμως για να μην είμαστε και άδικοι ,αποδεχόμαστε ότι  υπήρχε και η καλή δημιουργική  πλευρά, που αρωγούς είχε πάντα τους καλούς απλούς με ενδιαφέρον   πολίτες .
Βλέποντας την παράλογη εμμονή τους σήμερα  με το όνομα  Σαραμάντος , χθες με το όνομα  Μπάτος  και  Γαβότσης ,τη ταύτιση τους  με ότι κινείται –υπάρχει-γεννιέται,  με εφιάλτες πολιτικής συνείδησης , που δεν τους αφήνουν ούτε την ώρα του ύπνου τους ,η κίνηση διαθέτει μέλος της,  ψυχολόγο για αυτούς  , θα σταθούμε με αυτό τον τρόπο, απέναντι   σε αυτούς που κλείδωσαν το θάρρος τη  σκέψη και την κρίση  τους στο χρονοντούλαπο τους , μήπως και το  ξεκλειδώσουν . Η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών   αποτελείται από αξιόλογα μέλη, που χαρακτηρίζονται από την αισιοδοξία , την ειλικρίνεια  του λόγου τους, και τη διάθεση τους για κοινωνική προσφορά .Δεν χρειάζεται κάποιο τοπικό επαγγελματία καθοδηγητή ,ηγέτη, όνομα  πολιτικά  δυνατό.    Έχει  επικεφαλής ,ανεξάρτητο, απλό,  άφθαρτο ,νέο ,αυτοδημιούργητο, ειλικρινή ,με έντιμο και ευθύ  λόγο  ,οικογενειάρχη ,καταξιωμένο σκληρά εργαζόμενο ελ. επαγγελματία ,που δεν κάνει απολογισμό πολιτικού κόστους , μετά από κάθε του κουβέντα και κίνηση.  Πρότυπο ενός απλού πολίτη που μάχεται, τολμά , γνωρίζει πολύ καλά την υποχρέωση που έχει ο καθένας μας στη κοινωνία ,και αυτό το έχει κάνει πράξη ,δίνοντας την ευκαιρία  και την ελπίδα ,σε όλους  εμάς  τους  απλούς -ικανούς  με ανησυχίες έντιμους  πολίτες  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ,  να σταθούμε  απέναντι στην αηδία που νιώθουμε όλοι μας, για το πολιτικό σκηνικό , την  καχυποψία, τις παράλογες εμμονές ,αυτών που ωφελήθηκαν δημιουργώντας το σημερινό χάλι, και να αποδείξουμε ότι οι ίδιοι ,είμαστε  δημιουργοί    άξιοι  των  προσδοκιών μας .Ο σεβασμός , η ανταλλαγή απόψεων, και η ευκαιρία του καθενός να εκφράζεται, με αξιοπρέπεια ,  να  ακούγεται από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, ,και να βρίσκει ανταπόκριση ,  είναι ο δρόμος  που  αυτός  χάραξε, για να ακολουθήσει η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών ,και κατοίκων του δήμου Ωραιοκάστρου.
Η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών  ακολουθεί την μέση οδό, αυτή της αλήθειας ,της αποδοχής των λαθών μας ,με κύριο σκοπό τη διόρθωση αυτών, αλλά και την συνεχή κατάθεση προτάσεων που θα κάνουν καλό στο τόπο, και σε εμάς τους πολίτες του. 
Καταθέτουμε ένα μέρος  των προτάσεων μας, που μπορούν να υλοποιηθούν , με τα μέσα και την διάθεση για  κοινωνικό  έργο   που  διαθέτει ο δήμος μας.
Η δημιουργία ιστορικών κέντρων στις δημοτικές ενότητες με παράγωγο την αύξηση της επιχειρηματικότητας  καi μείωση της ανεργίας .Εκμετάλλευση φυσικών πόρων, και στήριξη των επαγγελματιών με στόχο να συνδράμουν στη μείωση της ανεργίας .Επίσης  ανάπτυξη  επισκεψιμότητας τουριστών ,πάντα  σε  συνεργασία  με  ένα δυνατό, και επικεντρωμένο στο έργο του εμπορικό σύλλογο, που σκοπό θα έχει τη εκπροσώπηση  της αγοράς, και όχι πολιτικού ψηφοδελτίου.
Παράλληλα να αναδειχτούν όλα αυτά τα στοιχεία , που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια αυτή . Επίσης κρίνουμε άμεση τη δημιουργία ενός καλά στελεχωμένου και ενημερωμένου γραφείου ανεργίας, με άμεση σχέση -συνεργασία των συλλογών γονέων  σχολείων –φορέων του διευρυμένου δήμου μας ,και του  εμπορικού συλλόγου .Η  ενδοσυγκοινωνία  μεταξύ  κοινοτήτων. Η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών . Η άμεση λήψη μέτρων οδικής ασφάλειας .Η προώθηση πολιτισμού μέσα από τα σχολεία, αλλά και ενίσχυση του μαθήματος ,επαγγελματικού προσανατολισμού σε αυτά, με το ενδιαφέρον των πολιτών και των θεσμών .Η  συνεργασία περιβαλλοντικού και φιλοζωικού συλλόγου ,σε σχέση με τη δημοτική αρχή, που για εμάς είναι , πρότυπα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης  .  Η μείωση των δαπανών  στους αθλητικούς –πολιτιστικούς συλλόγους, που κάποιοι από αυτούς  δεν επικεντρώνονται στο έργο τους, αλλά παράγουν κακή εμπορική  πολιτική, και στερούν κονδύλια ωφέλιμων υποδομών για τους δημότες ,για αυτό βέβαια ευθύνονται κάποιοι ανέντακτοι τσαρλατάνοι  πολίτες, που θεωρούν όλους εμάς  κουτούς δημότες ,να τους θυμίσουμε ότι κάνουν λάθος, και καλά  θα κάνουν να συνέλθουν,  να πάψουν να  είναι βάρος στις πλάτες μας ,κάνουν κακό στο τόπο ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Είναι χρέος πρώτα αυτών που εκπροσωπούν τους θεσμούς να βάλουν τάξη ,εμείς θα ακολουθήσουμε ,και θα συνδράμουμε σε αυτό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου