Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Επέτειος Πολυτεχνείου



Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει τη χώρα σε μια τραγική χρονική συγκυρία. Ο θάνατος τόσων συνανθρώπων μας από μία απλή βροχή, γιατί ένα καμένο δάσος και το μπάζωμα των ρεμάτων συνέθεσαν το φονικό κοκτεϊλ, ασφαλώς πέρα από τη θλίψη πρέπει να μας προβληματίσει.
Φαίνεται πως στα κυρίαρχα αιτήματα του Πολυτεχνείου, δηλαδή ψωμί παιδεία, ελευθερία, πρέπει να προστεθούν και άλλα. Όπως λογική, ευαισθησία, σεβασμός στο περιβάλλον και τη φύση. Και επειδή ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Ωραιοκάστρου, καλό θα είναι, αυτοί που έχουν τις ευθύνες να είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν.
Η επέτειος του πολυτεχνείου μας δίδαξε και μας διδάσκει.
Μας διδάσκει ότι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα αυτοί που σήκωναν ανάστημα απέναντι στη αδικία και τη σκλαβιά. Χωρίς να λογαριάζουν το κόστος. Αυτοί είναι οι τολμηροί. Αυτοί είναι το παράδειγμα.

Βέβαια υπήρχαν και θα υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που νοσταλγούν τη θλιβερή επταετία και τις μεθόδους της. Αλλά σήμερα με περίσσια υποκρισία και κάτω από φανταχτερές τελετές αφήνουν στεφάνια τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν. Τουλάχιστον οι του φασιστικού μορφώματος δε κρύβονται…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου