Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Είμαστε όλοι μας εθελοντές

 
 
 
Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, ως Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη και αποτελεί μια μέρα τιμής σε όλους αυτούς που με την προσφορά τους δίνουν νόημα στη λέξη άνθρωπος.

Η ανιδιοτελή προσφορά για την κοινή ευημερία, μας δείχνει το δρόμο για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βγούμε από τη δίνη της κρίσης. Η χώρα μας δοκιμάζεται έντονα και είναι επιτακτική ανάγκη να στήσουμε αναχώματα αλληλεγγύης για να μην αφήσουμε κανέναν πίσω.
 
Ο δήμος μας μπορεί να έχει την εικόνα των ευκατάστατων κατοίκων, πλην όμως δεν είναι έτσι. Για όσους γνωρίζουν, για όσους μιλάνε με τους συμπολίτες τους, για όσους βρίσκονται μέσα στον κόσμο και όχι αποκομμένοι σε γυάλινα παλάτια  γνωρίζουν. Ξέρουν πως η εποχή δεν είναι εύκολη για κανέναν μας.
 
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση. Θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερες ομάδες εθελοντισμού, που θα αναλάβουν ακριβώς αυτό το ρόλο. Να βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού όσους συμπολίτες μας δεν τα καταφέρνουν.
 
Φυσικά σε αυτή την προσπάθεια σημαντική θα πρέπει να είναι η συμβολή της δημοτικής αρχής. Βέβαια ήδη θα έπρεπε να έχει λάβει μέριμνα, αλλά ακόμη και τώρα, μπορεί να προσφέρει αφού καλύτερα αργά παρά ποτέ. Αυτή λοιπόν θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία προς δύο κατευθύνσεις. Του συντονισμού δηλαδή και της παροχής βοήθειας. Ιδού λοιπόν η πρόκληση… 

 
Αντώνης Μπαλούρης
 
τ. διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας και πολιτικής προστασίας νομού Πέλλας
Μέλος της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου